Hurrá!

Ismét van az éttermünkben Basmati rizs.

Képzeljétek el, hogy az év elején elkezdődött járvány miatt a márciusra ígért szállítmány októberre érkezett meg. Mi azonnal lecsaptunk rá és örömmel jelentem be nektek, hogy már pár hete ismét Basmati rizsből főzünk.

Miért fontos ez?

Amíg nem volt Basmati rizs, addig jó minőségű Jázmin rizst használtunk, ami küllemre és ízre is nagyon hasonló.

De még sem vagyunk vele elégedettek!

Miért?

Bár a jázmin rizs ízre és küllemre is hasonló a basmati rizshez belül mégsem ugyanaz. Ez a rizs rendelkezik a legmagasabb GI-vel. Konkrétan 109, ami a tiszta glükóznál is több. Bár ez a rizs szintén bővelkedik A és B vitaminban és antioxidánsokat is tar- talmaz, komoly vércukor-ingadoztató hatása miatt fogyasztását nem, vagy csak visszafogottan javasoljuk.

Ezért használunk mi az étteremben Basmati rizst. Ez a kiváló minőségű rizs nem csak, hogy megfőzve küllemre is mutatósabb a többi társánál és íze is élvezetes, ráadásul még a Glikémiás Indexe (GI) sokkal kedvezőbb 58, mint a többi társának, ezért a cukorbeteg diétába is beilleszthető.

Nem véletlenül drágább a beszerzési ára közel 35%-al.

Hogy mi miért nem használunk barna rizst? Ezt egy korábbi bejegyzésünkből megtudhatod:

A Kitchen of Health az első tápanyagorientált étterem, ezért nálunk mindig a minőség számít.

Kóstold meg a Basmati rizsből készült zöldséges rizottónkat és élvezd ezt a különleges élményt! Választhatsz hozzá bármilyen feltétet: királyrákot, pecsenye kacsamájat, csirkemellet vagy csirkecombot, de kérheted egyszerűen csak sült endíviával.

Várunk szeretettel a Dohány 63-ban!

Ha az érintésmentes kiszállítást választod, akkor megtalálsz minket a Wolt-on, a Bolt Food-on, a Netpincéren és a saját applikációnkon is!