Miért főzünk úgy, ahogy?

A Diéta és Fitnesz 2018.májusi számában írtunk arról, hogy mit tanácsos elkerülni és mit együnk helyette.

Íme egy részlet:

“Alapelvek

Vannak azonban általános szabályok, amelyeknek betartása mindenkinek hasznára válik. Ezek szerint tanácsos elkerülni bizonyos anyagokat. A glutént, a gabonafélékben található fehérjét például, amit nem vagy nagyon nehezen tudunk megemészteni; és ami a bélfalon átjutva autoimmun betegségeket, pajzsmirigygyulladást, bélproblémákat okozhat. Vannak ugyan gabonák, mint a quinoa, a rizs, a köles, a hajdina, amelyek jók, de még jobb, ha gyökérzöldséget is eszünk a hús, a hal, a tojás mellé.

A tejre sincs túl nagy szükség. Kalcium van a szezámmagban, a mandulában, a mákban, a petrezselyemben, a káposztafélékben, a csontlevesben, és a tengeri halakban is. Tabu a cukor és érdemes kerülni a magliszteket is, mert magas fitáttartalmuk nem hagyja felszívódni az ásványi anyagokat a bélből.

Nem javasolt a hüvelyesek egyes fajtáinak – például a szójának – a fogyasztása, a benne lévő lektin miatt. El kellene hagyni a rossz minőségű növényi olajokat, nemcsak a transzzsírtartalom, hanem a rossz Omega-3 és Omega-6 arányuk miatt is. Fontos viszont, hogy jó minőségű zsÍrt, például kacsa-vagy kókuszzsírt fogyasszunk. “

Bisztrónkban ügyelünk arra, hogy ételeink megfeleljenek az alapelveknek és jó minőségű tápanyagban gazdag fogásokkal tudjunk számodra szolgálni.

Várunk szeretettel!

Dob utca 2.