Nagy küldetéstudattal és lelkesedéssel vágtunk bele 2 évvel ezelőtt egy olyan hely létrehozásába, amely a világon elsőként ötvözi az ősi táplálkozást a mai modern konyhával.

Hogyan tesszük ezt?

A civilizált szokások keretein belül törekszünk olyan alapanyagokat használni, amelyeket tízezer évvel ezelőtt is használhattak őseink, mert való igaz, hogy sok minden változott ennyi idő alatt, de a testünk felépítése nem.

Ezeket igyekszünk olyan megszokott, általánosan elfogadott és kedvelt ételek formájában tálalni.

A mai, folyton rohanó, ‘gyorsan valami egészségtelent’ bekapó emberek már érzik, hogy hiába esznek ilyeneket, a testük mintha nem lakna jól – még akkor sem, ha egyre nagyobb mennyiségben fogyasztják az általuk kedvelt, feldolgozott, ipari ételeket és italokat.

Egy idő után egész sor kedvezőtlen dolgot tapasztalnak: hajhullást, töredezett körmöket, állandó fáradtságérzetet, kedvetlenséget, és bizony a túlsúllyal is szembesülniük kell. Ráadásul az emberek többsége sokszor nem is érti, hogy mitől túlsúlyos, hiszen azt gondolja magában, hogy “én csak futtában ettem egy pár falatot”.

És lett itt még valami. Napjaink “népbetegsége”: az ételérzékenység

Bizonyára Te is gyakran hallasz a környezetedben ételérzékenységgel kapcsolatos utalásokat: van, aki tejtermékeket nem fogyaszthat, van, akinek gluténmentesen kell étkeznie, más a gyümölcscukrot (fruktóz) nem tolerálja. Gondoltál már arra, hogy ezek, az emberi szervezet által adott reakciók az egyes ételekre nem véletlenül alakultak úgy, ahogy?

Évezredekkel ezelőtt az emberek kizárólag azt ették, ami a közvetlen környezetükben megtermett és csak azoknak az állatokkal táplálkoztak, amelyeket le tudtak vadászni, ki tudtak halászni, mert azonos volt az élőhelyük.

Ezek az  emberek egészségesek voltak, nem küzdöttek betegségekkel, nem volt szó náluk ételérzékenységről, és nem voltak túlsúlyosak sem. Arányos, izmos testfelépítéssel rendelkeztek, tele voltak energiával, hiszen azt ették, amire a testüknek szüksége volt ahhoz, hogy megfelelően működjön.

Ősi táplálékok a modern kori igények szolgálatában

A Kitchen of Health Bisztró A VILÁGON ELSŐKÉNT úgy kötelezte el magát a modern kori igények kiszolgálása mellett, hogy közben visszanyúlt az ősi gyökerekhez. 

Gyorsak vagyunk és közben egészségesek, miközben bizonyos alap irányelvekhez fixen tartjuk magunkat.

Nem könnyű a mai rohanó, kapkodó világban , ahol töménytelen mennyiségben áll rendelkezésre mindenféle élelmiszer egy ilyen, egészséget támogató éttermet üzemeltetni.

Sokat sírtunk nevettünk, voltak pillanatok, amikor egy hajszálon múlt, hogy tovább tudjuk-e folytatni.

De végig tudtuk és tudjuk, hogy szüksége van az emberiségnek ránk, hogy az egészségtudatosabban tudjanak táplálkozni és ezzel jobb életkörülményeket és akár hosszabb életet teremthessen bárki magának.

Köszönjük, hogy ez alatt a 2 év alatt velünk voltatok és kitartottatok!

2 éves születésnapunkat szeretnénk veletek együtt megünnepelni, ezért ajándékokkal készültünk.

  1. Ha, a 08. 26-án a Wolt-on keresztül rendelsz magadnak ételt, akkor a szállítási költségedet mi álljuk!
  2. Ha 08. 26-án személyesen jönnél az üzletünkbe, akkor pedig bizonyos ételek megvásárlása esetén ajándék gyümölcsrizzsel kedveskedünk.

Várunk szeretettel!

Kitchen of Health csapata