Tudom, hogy a legtöbb ember imádja az édességeket. Emlékszem én gyerekként majd elepedtem a kakasos nyalókáért, ami tömény cukor volt. Emlékeztek rá? Persze ritkán jutottam hozzá. Nem úgy, mint a mai gyerekek. Az üzletek roskadásig vannak tele csokikkal, cukrokkal, fánkokkal, különféle édességekkel. nem tudsz úgy a pénztárhoz menni, hogy ne essenek útba a csoki szeletek.

Tudtad, hogy “a középkori Európában a cukor ritka luxuscikk volt? A Közel-Keletről importálták óriási pénzekért, és csak kis mennyiségben használták ínyencségek és kígyóolajból készült orvosságok összetevőjeként. Miután Amerikában létrehozták a hatalmas cukornád ültetvényeket, Európába  egyre nagyobb mennyiségben kezdett érkezni a cukor. Az ára csökkent, Európa pedig telhetetlen édesszájúvá vált. Az igények kielégítésére a vállalkozók nagy mennyiségben kezdtek édességeket:tortákat, süteményeket, cukorkát és édesített italokat termelni. Az átlagos angol éves cukorfogyasztása a 17. század eleji közel 0-ról a 19.század elejére kb. 8 kilogrammra nőtt.”

Részlet: Yuval Noah Harari: Sapiens című könyvéből

Elképzelhetitek, hogy ez a szám azóta csak növekedett.

A mi véleményünk a cukorfogyasztásról a következő:

A cukrot és az édesítőket is lehetőleg kerüljük, az édes ízről való leszokás érdekében. Az édes ízek nem valók egy fogyni vágyó ember étrendjébe és úgy látjuk, hogy a túlsúlyosak közül bizony többen vannak édességfüggők.

Sokszor ez áll a fogyás útjában, ugyanis az édes íz már önmagában is kiválthat egy inzulinreakciót, amivel nemcsak átveri a szervezetet, hanem meg is gátolhatja a fogyás folyamatát, mert újra és újra éhessé tesz.

Az elhízáson kívül a túlzott cukor fogyasztás egyéb hormonális és idegrendszeri megbetegedéseket okoz. Nem is beszélve az időskori cukorbetegségről.

Azt látom, hogy az emberek töménytelen mennyiségű pénzt költenek édességekre, cukros üdítőkre, lisztes pékárukra, étolajban sült rántott húsokra, majd az idő előrehaladtával, ahogy a szervezetük nem tolerálja ezeket és egyre több bajuk lesz, töménytelen pénzt költenek el gyógyszerekre, és tápálék kiegészítőkre, hogy visszafordítsák a folyamatot.

Nem lenne egyszerűbb, ha már eleve egészségesen étkeznél?

A Kitchen of Health-ben ebben vagyunk a partnereid! Ránk számíthatsz. Itt a Te egészséged a fontos!

Hogy a túlzott cukorfogyasztáson kívül milyen összetevőket érdemes elkerülnöd és miért éppen azokat itt részletesen megtalálod>>

Válassz minket, válaszd az egészséget!

Szeretettel várunk a Dohány utca 63.-ban.

Megtalálhatóak vagyunk a Wolt-on és a Bolt Food-on is!