🧐🤓Tudtad, hogy a krémlevesekhez, a rizottóhoz, rizstésztához és általában véve tej helyett mindig kókusztejet használunk?
 
Nálunk nincs tej és tejtermékek. Hogy miért?🤔
 
Tejtermékek csökkentése, elkerülése
A tejnek és a tejtermékek többségének nagyon magas az inzulinigénye. Sokkal magasabb, mint amennyit a szénhidráttartalmuk, azaz a laktóztartalmuk indokolna. Majdnem olyan magas, mint a fehér kenyéré.A vércukorra mért hatásuk közel sem akkora, mint az inzulinreakció, amit kiváltanak.Ez azt jelenti, hogy a hasnyálmirigy indokolatlanul sok inzulint dob be a vérbe a tej, joghurt, túró, tejsavó, tejföl és egyebek elfogyasztásakor.
Ha valaki inzulinrezisztens, érdemes ezt alaposan figyelembe vennie.
A legtöbb fogyni vágyó étrendjéből emiatt alapból kivesszük őket, az előbb említett inzulinreakció mellett a magas ösztrogéntartalma miatt is. A laktózmenteset is, mert nem pusztán a laktózzal van probléma, hanem a tejfehérjével, a kazeinnel is.
 
A kazeint legnagyobb mennyiségben egyébként a közkedvelt túróban találjuk meg.
A túróban, sajtokban lévő nagymennyiségű kazein egyfajta ópiátszármazékká alakul a testben, amit kazeomorfinnak hívnak, és ezek az ópiátok bizony egyfajta függőséget is okozhatnak.
Nem sok helyen hirdetik ezt ma, pedig azt is egyre szélesebb körben tudják, hogy az idegrendszeri problémákkal küzdő gyerekek étrendjéből kivéve a tejet és minden tejterméket, gyakran máris javulás érhető el.
Mindamellett, hogy a tejtermékek kiváltanak egy kedvezőtlen hormonális reakciót, egy kívánósságot, nagy eséllyel hízást is okozhatnak.
Az ösztrogéndominanciához is nagy eséllyel hozzájárulhatnak, mert dugig vannak a tehenekből származó ösztrogénnel, ami viszont komoly további hormonális egyensúlytalanságokat eredményezhet.
 
Érdemes elkerülni ezeket a termékeket bárminemű egészségügyi probléma – akár nőgyógyászati, akár hormonális, akár idegrendszeri – esetén vagy azok megelőzéseként. És akkor is, ha szinte függésben vagy tőlük. Tudom, hogy nem könnyű, de érdemes megtenni. Nemcsak a puffadás, bőrkiütések, hanem a fentebb említett komolyabb problémák is megoldódhatnak ezáltal.
 
Próbáld ki!
🧀Hogy ne csak a tiltásról beszéljünk – a hónapokig vagy inkább évekig érlelt, drága, de valóban értékes sajtok, pici adagokban (kb. 5 dkg), mértékkel és ritkán ehetők, és a kecsketejből készült termékek is jobbak a tehéntejből készülteknél, de csak akkor javasoltak, ha nincs különösebb egészségügyi probléma.
 
Nálunk biztonságban vagy! 🥦🥑🍊🍠🥕
Ugyanis a Kitchen of Health-ben minden étel természetes, adalékanyagoktól mentes alapanyagokból készül. Nálunk nincs olyan, ami a szervezetedre káros hatással lenne. Itt nem találsz lisztes, glutén tartalmú termékeket, cukrot, szóját, kukoricát és tejtermékeket sem. Nem használunk pálmazsírt, de még étolajat sem.
 
Ezeket a hozzávalókat nagyon nehéz elkerülni egy átlagos ebéd rendelés során. Viszont nálunk ez egyáltalán nem jelent gondot, mivel a fentiekből egyik sem található meg a konyhánkban.
Ha szeretnéd megtudni, hogy miért kerülendők ezek az összetevők itt tudsz róla többet olvasni: 👉http://kitchen-of-health.com/iranyelveink/
Kezd el rendszeresen fogyasztani a “Speciális Napi Ajánlat”-ot és figyeld meg a jótékony hatását!
👇
http://kitchen-of-health.com/specialis-napi-ajanlat/
 
Az ÉLETMÓDVÁLTÁS velünk megvalósulhat!
 
Gyere és próbálj ki minket! Szeretettel várunk a VII.kerület Dohány utca 63.-ban egészséges és finom ételeinkkel! 🥰
 
Megtalálsz minket a Wolt-on és a Bolt Food-on is!
https://wolt.com/en/hun/budapest/restaurant/kitchen-of-health-20