Képzeljétek el, hogy pár napja mi történt velem. A történethez hozzátartozik, hogy már több, mint egy éve gluténmentesen étkezem, mert a testem már nagyon durván reagált rá.

Egyszóval valamelyik este elfogadtam egy vacsora meghívást egy puccos, drága helyen. Mivel az étlapon nem szerepeltek külön megnevezett glutén mentes ételek, ezért választottam egy olyat, amiben elvileg nincs: hal spenóttal. A rendelésnél felhívtam a pincér figyelmét, hogy ebben biztosan nincs-e glutén, mert hogy érzékeny vagyok rá. Biztosított, hogy tutira nincs. Hamarosan meg is érkeztek a kifogástalan szervírózású ételeink.

Az én halam és spenótom valamilyen szószban úszkált. Megkérdeztem a pincért, hogy biztosan a szószban sincs liszt. Erre elbizonytalanodott és gyorsan visszavitte az ételem, hogy utána jár. Pár perc múlva jött vissza boldogan és letette elém az ételt. Közölte, hogy kivették az ételem a szószból és átrakták egy másik tányérra. Nem hittem el, hogy ez történt! A ételem alja attól még ugyanolyan szószós maradt. Ez senkit nem zavar?

Nem akartam kekeckedős lenni ezen az amúgy roppant elegáns és nívós helyen, ezért ahogy tudtam valamelyest elfogyasztottam a vacsorát. Este persze meg lett a hatása. A teltségérzettől és a görcsöktől nem tudtam aludni, majd pedig a WC-én kötöttem ki.

Azok az emberek, akiknek nincsenek hasonló problémáik el sem tudják képzelni, hogy ez mit jelent és nem értik, hogy miért fontos olyan ételt kérnünk, ami korábban nem érintkezett a lisztet tartalmazó szósszal, vagy olyan grillezett kecskesajtot, amire még nem került fel a dekorációt szolgáló kenyérdarabka és kenyér morzsa.

Ha nem szeretnétek hasonló kellemetlen helyzetbe kerülni, akkor válasszátok éttermünket, ahol garantáltan glutén-, tej-, szója-, kukorica-, adalékanyag-, és szója mentesen készül MINDEN.

Nálunk biztonságban vagy!

Dob utca 2. Kitchen of Health

Házhozszállítás>>

Szeretettel:

Ági